Dobar vrtić za vaše dijete

Prirodni vrtići omogućuju djeci priliku da izgrade sjećanja iz djetinjstva - siguran prirodni prostor unutra, blago izazovnu otvorenu istražnu zonu koja podržava da djeca razviju emocionalnu sigurnost i vještine, a potom i divlju šumu, gdje mogu osjećati slobodu u potpuno prirodnom okruženju.

Djeca u ovakvim vrtićima, starija od 2 godine, provode većinu dana na otvorenom u svim vremenskim uvjetima, bilo u prirodnom vrtu ili u šumi gdje su izgraditi brlog za životinje i kućice za ptice pomoću alata kao što je pila ili neki drugi alat, gdje mogu napraviti vatru na kojoj će kuhati svoje vlastite grickalice, gdje se mogu popeti se na stabla i općenito istražiti čuda koje šume imaju za ponuditi.

Ne biste li htjeli da i vaše dijete ide u ovakav vrtić?

Slobodna igra

Slobodna igra je najvažnija dječja aktivnost, najvažniji posao u djetinjstvu, vrijeme kad dijete mora imati svu slobodu ovoga svijeta. To je najbolja priprema za život, nema ciljeva, nema pravila, osim onih koje dijete samo zada. Potiče kreativan život i za kasniji intelektualni razvoj. Dijete u igri ima mogućnost izražavanja svojih osobnih iskustava i osjećaja. Igra dijete povezuje sa svijetom, a pri tome dolazi do novih spoznaja. Igra je za dijete jednako važna koliko i posao za odrasle. Ona dijete vodi prema socijalizaciji, maštovitosti, inicijativi, hrabrosti za slobodno stvaranje. Ona razvija socijalne procese u grupi i pruža mogućnost djetetu da bude samostalno, samopouzdano, i razvija slobodnu volju.

TOP TEME

Energetske tehnike uz pomoć kojih ćete se osigurati da vam loše raspoloženje ne pokvari dan i zdravlje
Više +
23 Ožujak 2016 Igor, u Odgoj za odrasle

Energetske tehnike uz pomoć kojih ćete se osigurati da vam loše raspoloženje ne pokvari dan i zdravlje

Otvorite svoje srce
Više +
22 Ožujak 2016 Igor, u Odgoj za odrasle

Otvorite svoje srce

Iscijelite svoju energiju uz pomoć daha
Više +
21 Ožujak 2016 Igor, u Odgoj za odrasle

Iscijelite svoju energiju uz pomoć daha

VRH